A SES VEZETŐ IPARÁGI SZEREPLŐKKEL KÖZÖSEN MUTATJA BE A NAGY DINAMIKATARTOMÁNYÚ ULTRA HD-T

A SES keleti 19,2 fokáról sugározza majd három demóadását

LUXEMBOURG/AMSZTERDAM, 2016. szeptember 9. - A SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) bejelentette, hogy három Ultra HD (UHD) adását is nagy dinamikatartományban (HDR) sugározza majd az IBC 2016 konferencián, Amszterdamban.

Az egyik bemutató az UHD HDR tesztcsatorna adása lesz, amelynek tartalmát az LG Electronics készítette, és sugárzását májusban indította el a SES az éves Industry Days konferenciájának keretében. A BBC és az NHK által kifejlesztett, előző verziókkal kompatibilis Hybrid Log Gamma (HLG) formátumban sugárzott csatornát egy 65 inches LGE OLED flat screen készüléken jelenítik majd meg.

A második bemutató két UHD HDR tartalomra épül, amelyeket a Samsung és a SES készített. A szintén HLG-ben kódolt tartalmat egy 75 inches Samsung Quantum dot SUHD TV-n fogják vetíteni.

A harmadik UHD demó a Technicolor/Philips előző verziókkal kompatibilis technológiáját mutatja be egy 65 inches LGE OLED flat screen és egy Technicolor set-top-box segítségével.

Thomas Wrede, a SES vételi rendszerekkel foglalkozó részlegének alelnöke elmondta: "Azzal, hogy a világos és a sötét szélesebb skáláját képes megjeleníteni, a HDR új fejezetet nyitott az Ultra HD technológiában. A vezető iparági szereplőkkel való együttműködés elengedhetetlen ahhoz, hogy tökéletesíthessük a tévézés új fejlesztéseit és egy magasabb szintű élményt nyújthassunk a tévénézőknek.”

A SES továbbá egy új demófelvételt is készített, amely a műholdas Ultra HD sugárzás hihetetlen képminőségét bizonyítja, valamint bemutatja azt is, hogy az új technológia hogyan varázsolja a nézői élményt még valódibbá. A videós tartalmat a SES Ultra HD tesztcsatornái sugározzák majd a keleti 19,2 fokos, a keleti 28,2 fokos, a keleti 23,5 fokos, a keleti 31,5 fokos, illetve a keleti 5 fokos pozíciókból.

A tesztcsatornák elérésével kapcsolatban a következő linken talál további információt: http://www.ses.com/ultra-hd