Széleskörű megállapodást írt alá a SES Video és a Sky Deutschland

Hosszú távú kapacitásmegújítással kötelezte el magát a SES Video mellett a németországi szolgáltató

A német Sky Deutschland előfizetéses TV-szolgáltató ügyfelei továbbra is a SES műholdak által nyújtott, magával ragadó televíziós élményben részesülhetnek a többéves kapacitáshosszabbítási szerződésnek köszönhetően.

A SES által bejelentett megállapodás szerint a Sky Deutschland a keleti 19,2 fokos prémium orbitális pozíción 7 transzponderen újította meg a kapacitást, amely több millió háztartásnak és előfizetőnek szolgáltat tartalmakat.

A keleti 19,2 fokos orbitális pozíció Európa legjelentősebb videoforrása, amelyen több mint 450 németnyelvű csatornát lehet direct-to-home rendszerben fogni mintegy 17,5 millió televíziós háztartásban Németország egész területén. A csatornák számában folyamatos, 2012 vége óta már 25 százalékot elérő növekedés tapasztalható ezen a kiemelt fontosságú orbitális pozíción. Ráadásul, a nézők számára egyre fontosabb a kiváló képminőség, ezért ugyanezen időszak alatt az ASTRA műholdakon fogható HD csatornák száma több mint kétszeresére nőtt, így jelenleg 160 HD és 6 UHD csatorna található a keleti 19,2 fokos pozíción.

„A Sky Deutschlanddal megvalósított hosszú távú együttműködés jól mutatja, hogy a vezető televíziós szolgáltatók kulcsfontosságú infrastruktúraként tekintenek a műholdakra. A SES Video kiterjedt lefedettsége és szolgáltatásválasztéka lehetővé teszi a Sky Deutschland előfizetőinek, hogy a tartalmak teljes tárházát élvezhessék SD, HD vagy akár UHD minőségben” – nyilatkozta Ferdinand Kayser, a SES Video vezérigazgatója. „A mostani hosszú távú kapacitásmegújítási szerződés immáron a harmadik ilyen megállapodás az elmúlt másfél évben, amit meghatározó előfizetéses TV-szolgáltatókkal írtunk alá, és egyértelműen megerősíti a SES Video pozícióját mint az egyik legnépszerűbb globális videoközvetítő szolgáltató.”