Az Orange Romania DTH TV előfizetői továbbra is a legtöbb HD csatornát élvezhetik az országban a keleti 31,5 fokon található ASTRA műholdnak köszönhetően

Az Orange Romania DTH TV előfizetői továbbra is a legtöbb HD csatornát élvezhetik az országban a keleti 31,5 fokon található ASTRA műholdnak köszönhetően.

 

Luxembourg, 2018. január 4. – A Globecast, a médiaipar globális szolgáltatója, kibővítette partneri együttműködését a SES-sel, melynek keretében a SES műholdas kapacitásával prémium televíziós műsorterjesztési szolgáltatást nyújt az Orange Romania számára.

A SES által bejelentett többéves szerződéshosszabbítás értelmében a Globecast több transzpondert is bérel majd a keleti 31,5 fokon elhelyezkedő ASTRA 5B műholdon. Ez a kapacitás pedig lehetővé teszi az Orange Romania számára, hogy továbbíthassa 112 csatornáját – köztük 52 HD minőségű adót –, amelyekhez a DVB-S2, valamint az MPEG-4 műszaki szabványokat használják. A Globecast kezeli a tartalmat, a titkosítást és a kódolást a teljes televíziós csomaghoz, beleértve a jeltovábbítást is az ASTRA 5B felé.

Az Orange Romania 2013 júniusában indította el prémium televíziós szolgáltatását a SES támogatásával, kihasználva az ASTRA 5B műholdak nagy teljesítményét és széles lefedettségét, amellyel a HD csatornák még a román piacon kapható legkisebb parabola antennákkal is foghatók voltak. Elindulása óta az Orange TV műholdas platformja exponenciális növekedést mutatott egy rendkívül kiélezett piacon, ahol a háztartások 98 százalékában működik előfizetéses televíziós szolgáltatás és öt DTH platform versenyez egymással.

„Nagyon szorosan működtünk együtt a SES-sel, és ez egy újabb példa, hogy milyen előnyökkel jár ez a partnerség az ügyfeleink számára. Egy ilyen kiélezett piacon a szolgáltatás minősége központi tényező a siker eléréséhez, ezért nagyon elégedettek vagyunk, hogy meghosszabbítottuk az együttműködésünket” – mondta Biliana Pumpalovic a Globecast moszkvai igazgatója.

„Ez a szerződéshosszabbítás jól mutatja, milyen létfontosságú infrastrukturális szerepet töltenek be a műholdak a telekommunikációs szolgáltatóknál, hogy eljuttathassák a televíziós csomagokat az előfizetőiknek” – hangsúlyozta Martin Ornass-Kubacki a SES Video alelnöke és közép- és kelet-európai regionális igazgatója. „A kezdetektől fogva nemcsak műszaki értelemben támogattuk az Orange Romania DTH szolgáltatását, hanem marketinggel is népszerűsítettük a kínálatukat az egész országban. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen innovatív partnerrel folytathatjuk a közös munkát, és lehetővé tehetjük számára, hogy eljutathassa ügyfeleinek a kiváló minőségű szolgáltatást.”

„Minden szolgáltatásunknál az a legfontosabb, hogy milyen élményben részesülnek az ügyfeleink, legyen szó az ország legkiterjedtebb 4G hálózatáról vagy a tartalmakról, amikhez hozzáférést biztosítunk. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az Orange Love csomagot minden háztartásba el tudjuk juttatni, és így a kábeles ajánlatunkat műholdas televízióval is ki tudjuk egészíteni. A Globecasttal és a SES-sel meghosszabbított együttműködés tökéletesen illeszkedik ehhez a stratégiánkhoz” – értékelte a bejelentést Yves Martin, az Orange Romania marketingigazgatója.

 

További információ (nem közzétételre):

Varga Nóra
Próbakő Kommunikáció
Tel: +36 20 267 9808
varga@probako.hu

 

A SES-ről

A SES, a világ vezető műholdüzemeltetője flottájával elsőként biztosít megkülönböztethető és teljes mértékben skálázható GEO-MEO szolgáltatást világszerte, több mint 50 műholdjával a geostacionárius pályán (GEO) és 12 műholddal a közepes magasságú Föld körüli pályán (MEO). A SES minőségi és teljes körű megoldásokat kínál két fő üzleti területen: SES Video és SES Networks. A cég műholdas kommunikációs szolgáltatásokat nyújt műsor-, tartalom- és internetes szolgáltatók, mobil-, illetve vezetékes hálózati szolgáltatók, valamint üzleti és kormányzati szervezetek számára is. A SES portfóliójához tartozik az ASTRA műholdcsalád, az O3b Networks és az MX1 vezető médiaszolgáltató, amely teljes körű és innovatív digitális videós, valamint médiaszolgáltatásokat biztosít partnerei számára. A SES az Euronext Párizsi és Luxembourgi Értéktőzsdén van jegyezve (SESG). További információ: www.ses.com

További információ:
Social Media
Blog
Galéria
Fehér Könyvek

A Globecastról

A Globecast a tartalmak kezelésében segíti ügyfeleit, hogy azok képesek legyenek a tartalmakat bárhová, bármikor és bármilyen módon eljuttatni. A vállalat gyors és zökkenőmentes tartalombeszerzési, -kezelési és -terjesztési szolgáltatásokat nyújt világszerte, miközben folyamatosan innovációkat és beruházásokat hajt végre az új technológiák terén, hogy ügyfélközpontú új szolgáltatásokat alkosson. A Globecast a videós tartalmak továbbításához és terjesztéséhez létrehozta az első számú, globális hibrid kábel-műhold hálózatot. A hálózat bármilyen típusú videószolgáltatást képes ellátni: TV Everywhere OTT, műholdas, kábeles, video-on-demand és CDN terjesztés felhőalapú médiamegoldásokkal. Több mint 110 hálózatnak nyújt tartalomvásárlási, -aggregációs és -terjesztési (Content Acquisition, Aggregation and Distribution - CAAD) szolgáltatásokat.
www.globecast.com | LinkedIn | Twitter

Az Orange Romaniaról

Az Orange Románia vezető telekommunikációs szolgáltatója, amely 10 331 000 ügyfelet szolgál ki és 277,2 millió eurós bevétellel rendelkezett a 2017. szeptember 30-i adatok szerint. Az Orange Romania az Orange Group tagja, amely a világ egyik legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, 269 millió ügyfelet szolgál ki világszerte. Az Orange Romania széles körű kommunikációs megoldásokat kínál lakossági és üzleti ügyfeleinek, az alapszolgáltatásoktól kezdve a teljes körű hang-, adat-, vezetékes és mobiltelefonos szolgáltatásokon keresztül a televíziós szolgáltatásokig. Az Orange az Orange Business Services márka keretében a multinacionális vállalatok vezető globális IT és telekommunikációs szolgáltatója is. A csoport 2015 márciusában „Essentials2020” címen mutatta be új stratégiáját, amelynek középpontjában az ügyfélélmény áll, azzal a céllal, hogy teljes egészében kihasználhassák a digitális világ előnyeit és az újgenerációs hálózatok teljesítményét. A vállalat termékeiről és szolgáltatásairól itt található további információ: www.orange.ro